Deoarece  anotimpul  rece bate la usile noastre m-am gandit sa  discutam  in  cadrul  rubricii „Leacuri pentru  fiecare” despre senzatia de
piele uscata si mancarime  pe care  o resimte  majoritatea  dintre noi. Indiferent de climatul  in care traiti exista  posibilitatea sa va mentineti pielea sanatoasa. Pentru a intelege ce se intampla trebuie sa stiti ca pielea este formata din mai multe straturi acoperite de unul superficial, impermeabil care previne pierderea apei prin evaporare
din straturile inferioare. Apa este o componenta foarte importanta a pielii ce ii confera elasticitate si prospetime, o mentine fina, neteda si cu aspect sanatos. De fapt organismul nostru este alcatuit din aproximativ 70%apa. Stratul exterior, ce se comporta ca o folie de plastic impermeabila, are aproximativ aceeasi grosime pe toata suprafata corpului si se numeste strat cornos. Este stratul care se descuameaza dupa bronz. Aceasta componenta externa a pielii este formata din celule moarte asezate pe un strat lipidic secretat de celulele din zonele mai profunde. Componenta lipidica previne evaporarea apei si in plus reprezinta o bariera pentru diferite substante iritante si germeni care altfel ar putea patrunde in organism.
Pielea uscata este consecinta unei proaste functionari a stratului cornos. Asa se intampla cand lipidele protectoare din stratul cornos se distrug sau nu mai sunt produse si apa din piele se pierde in lipsa acestei bariere hidrofobe (nu permite trecerea apei prin ea). Expunerea la diferite chimicale, procesul normal de imbatranire si anumite boli de piele sunt cauze ale degradarii lipidelor din epiderm. Pe masura ce pierde apa, pielea isi diminua elasticitatea si tinde sa se contracte, urmarea fiind aparitia unor fisuri ce expun zonele profunde la substantele nocive si germenii din mediu.
Iata in continuare  cateva  sfaturi  pentru hidratarea pielii:
-nu incercati sa scapati de uscaciunea pielii band apa. Este bine ca o persoana sa bea 2 litri de apa pe zi dar mare atentie: pentru a preveni deshidratarea deci pentru a mentine hidratarea deja existenta a pielii. Cea mai buna cale de hidratare a pielii este de a o pune pur si simplu in apa. Unii medici recomanda o baie calduta de 15-20 minute in apa calduta, nici rece, nici calda. Medicii sustin ca atunci cand exista probleme in ceea ce priveste pielea uscata este mai bine ca imbaierea sa nu fie zilnica si apa folosita sa fie mai rece.
-Dupa fiecare baie este bine sa se foloseasca un hidratant sustin medicii deoarece exista tendinta ca umiditatea infiltrata in piele sa se evapore. Hidratantul ajuta pielea sa retina apa si astfel uscarea este prevenita.
-Incercati sa alegeti anumite sapunuri care au in compozitie substante grase cum ar fi: unt de cacao, unt de cocos, o crema grasa sau lanolina. Aceste sapunuri sunt mai putin iritante pentru piele.
-Cercetatorii sustin ca faina de ovaz are efecte calmante asupra pielii uscate si cu mancarimi. Daca turnati in cada unde faceti baie 2 cani de faina de ovaz, aceasta va actiona ca agent de calmare a pielii. Unii medici sustin ca faina de ovaz poate inlocui cu succes sapunul si pentru aceasta puneti intr-o batista sau o bucata de material moale, din bumbac faina de ovaz, legati colturile materialului cu un elastic, muiati-o in apa si stoarceti excesul de apa folosind-o ca pe un burete de panza. Efectele vor fi surprinzatoare.
Acestea au fost sfaturile noastre cu privire la mentinerea pielii hidratate si sanatoase. Pana la o noua reintalnire va dorim fiti sanatosi!
Articole - Leacuri pentru fiecare Despre pielea uscata
Share
Comanda programe TWR Romania
românia
un radio care schimba viata
Din 1961
peste 50 de ani de emisie in limba romana prin Trans World Radio
[Home][Echipa TWR][Istoric][Programe][Resurse][Asculta predici][Contact][Feedback][Emisie IB]
Click pentru a asculta programele TWR Romania
TWR Romania continua proiectul "Aventuri in lumea Bibliei"
Detalii
Ajuta ?i tu
Radio Vocea Evangheliei emisiunea Itinerar Biblic poate fi ascultata incepand cu data de 06.02. 2012.    Vezi lista statiilor crestine care emit IB si orele de emisie


RADIO GALAXY FM,de la data de 1 Mai 2012 Vezi lista statiilor Galaxy FM si orele de emisie
Versetul zilei:
Asculta programele TWR Romania
Formular de comanda
Details
Viata lui Isus, o noua "Aventura"
Multumim Domnului pentru raspandirea Cuvantului Sau!
TWR Romania organizeaza in luna Februarie 2013 o campanie de strangere de fonduri pentru al treilea modul al serialului "Aventuri in lumea Bibliei.
Afla mai multe