In aceasta rubrica Dumnezeu spune nu! vom discuta despre comportamentul unui crestin.Care ar trebui sa fie vorbirea si purtarea sa. Pentru inceput as dori sa va spun o povestioara din care aveti multe lucruri de invatat apoi vom discuta despre acest subiect...,
Iata in continuare povestioara...
Venind acasa de la serviciu, un barbat a vazut în frigider trei sticle de apa minerala. Când plecase, îl rugase pe fiul sau sa cumpere numai doua sticle, pentru ca a treia sticla pe care o avusesera se ciobise când fusese deschisa. L-a întrebat pe copil:
    - De ce sunt trei sticle, ca nu îti ajungeau banii sa mai cumperi una ; ultima sticla era ciobita...?
Mândru de isprava pe care o facuse, copilul a raspuns:
   - Tata, am reusit sa o pacalesc pe vânzatoare. Când m-am dus, am pus eu singur sticlele în lada, si vânzatoarea nu si-a dat seama ca una era ciobita. Asa ca am recuperat eu paguba pe care ai facut-o tu când ai deschis sticla aia.
    - E bine ce ai facut? Nu e tot un fel de furt?
-Nu, ca vânzatoarea nu a ramas în minus. O sa se pacaleasca cei de la fabrica.
Asculta-ma: nu conteaza cât fura, de ce fura si cum fura altii, noi nu trebuie sa furam pe nimeni. Noi trebuie sa fim crestini nu numai la biserica, ci peste tot. Tu, copil fiind trebuie sa fii credincios, si la scoala, si în parc, si cu noi de fata, si singur. Cel ce te vede este in primul rand Dumnezeu.

    Am observat crestini care vorbesc porcos, spun bancuri murdare, folosesc cuvinte cu doua intelesuri si gasesc placere atunci cand cineva exceleaza intr-o vorbire murdara. Acesti oameni se mint singuri si se pune intrebarea daca in viata lor a patruns Dumnezeu sau este doar o credinta la nivel mental, insa, in realitate Duhul Sfant nu a avut acces niciodata la inima lui.
    Din exprimarea noastra, comportamentul nostru, se poate vedea daca suntem nascuti din Dumnezeu sau vrem doar sa imitam ca suntem crestini. Poate ca unii se forteaza sa arate a crestini, la biserica , la servici sau in alte locuri unde vor sa para ca sunt crestini . Oare daca cineva ar intreba sotul, sotia sau copiii unui crestin, ce ar zice ei despre vorbirea acelui om?
     Dumnezeu ne invata ca vorbirea crestinului trebuie sa fie "dreasa cu sare", adica sa aduca rezolvare si mangaiere oricui, sa dea gust unei discutii.Asa cum sarea da gust mancarii, asa si vorbirea si purtarea noastra trebuie sa dea gust celor din jur. In acelasi timp crestinul trebuie sa aibe un vocabular duhovnicesc, fara vorbe porcoase, fara injuraturi, sa se lase la dispozitia Duhului Sfant, care sa-i cizeleze comportamentul din orice punct de vedere.
    Pentru o schimbare categorica si radicala a  vocabularului nu este nevoie de fortare, este nevoie de prezenta Duhului Sfant al lui Dumnezeu care va schimba inima ta! De ce inima? Deoarece de acolo ies gandurile rele si vorbele de rusine. Trebuie sa recunosti ca exista rau si pacat in inima, si trebuie sa doresti schimbarea iar Dumnezeu iti va da o inima si o vorbire noua!

   MAT 15: 18 Dar, ce iese din gura, vine din inima, si aceea spurca pe om.
   MAT 15: 19 Caci din inima ies gindurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtisagurile, marturiile mincinoase, hulele.

    VORBIREA CRESTINULUI TREBUIE SA FIE UNA NOUA, transformata, CIZELATA de Cuvantul lui Dumnezeu. Asta poate sa fie facuta citind Biblia, in fiecare zi, hranindu-ti sufletul cu Cuvantul lui Dumnezeu.     Atunci Duhul te va ajuta sa vorbesti astfel:
EFES 5: 19 Vorbiti intre voi cu psalmi, cu cintari de lauda si cu cintari duhovnicesti, si cintati si aduceti din toata inima lauda Domnului.
COL 3: 16 Cuvintul lui Hristos sa locuiasca din belsug in voi in toata intelepciunea. Invatati-va si sfatuiti-va unii pe altii cu psalmi, cu cintari de lauda si cu cintari duhovnicesti, cintind lui Dumnezeu cu multamire in inima voastra.
Share on Facebook
Articole -Dumnezeu spune NU  Despre comportamentul unui tanar crestin
Comanda programe TWR Romania
românia
un radio care schimba viata
Din 1961
peste 50 de ani de emisie in limba romana prin Trans World Radio
[Home][Echipa TWR][Istoric][Programe][Resurse][Asculta predici][Contact][Feedback][Emisie IB]
Click pentru a asculta programele TWR Romania
TWR Romania continua proiectul "Aventuri in lumea Bibliei"
Detalii
Ajuta ?i tu
Radio Vocea Evangheliei emisiunea Itinerar Biblic poate fi ascultata incepand cu data de 06.02. 2012.    Vezi lista statiilor crestine care emit IB si orele de emisie


RADIO GALAXY FM,de la data de 1 Mai 2012 Vezi lista statiilor Galaxy FM si orele de emisie
Versetul zilei:
Asculta programele TWR Romania
Formular de comanda
Details
Viata lui Isus, o noua "Aventura"
Multumim Domnului pentru raspandirea Cuvantului Sau!
TWR Romania organizeaza in luna Februarie 2013 o campanie de strangere de fonduri pentru al treilea modul al serialului "Aventuri in lumea Bibliei.
Afla mai multe