In cadrul rubricii de astazi, “Asculta si vei afla!” vom discuta despre ingeri. Ce sunt si ce fac ei? Chiar sunt reali? De ce ne vb scriptura despre ei? Acestor intrebari si altora vom cauta sa raspundem in cele cateva minute care ne stau in fata.
In Dex daca veti cauta definitia ingerului veti descoperi urmatoarea definitie: fiinta spirituala, cu aripi, īnzestrata cu calitati exceptionale (de bunatate, de frumusete), mediator īntre credinciosi si Dumnezeu...
Daca mergem in partea de Vest a lumii, vom descoperi ca omul rational din acele parti cu greu se impaca cu aceasta idee a existentei fiintelor spirituale nevazute care plutesc in jurul pamantului. Dar pentru cei care au scris Biblia sau pt cei ce au trait in vechime si pe care ii descoperim at cand citim Biblia nu exista asemenea dificultati. Pentru ei ingerii erau o realitate a vietii spirituale. In Sfanta Scriptura exista foarte multe referiri cu privire la ingeri.
In ep lui Pavel catre Evrei se insista asupra naturii si superioritatii Domnului Isus fata de ingeri. Pavel incheie cu o intrebare la care si raspunde prompt. Sa citim cap 1 cu vs 14 di Evrei: „Nu sīnt oare toti duhuri slujitoare trimese sa īndeplineasca o slujba pentru cei ce vor mosteni mīntuirea?” Cu alte cuvinte, ingerii, aceste fiinte spirituale au responsabilitatea de a il sluji pe Dumnezeu si de a-i ajuta pe crestini.

In Biblie gasim numele a doar catorva ingeri cum ar fi arhanghelul Mihail sau Gavril. De asemenea gasim scris in Sfanta Scriptura ca este o organizare cereasca a ingerilor. Se pare ca sunt ingeri luptatori, ingeri mesageri , sau ingeri slujitori. In Biblie se mai fac referiri si la alte fiinte angelice cum ar fi heruvimii si serafimii.

Daca ne uitam in Scriptura gasim ca exista slujbe specifice ingerilor si putem deduce unele aspecte ale caracterului lor dar si unele din numeroasele lor atribute.

Se inchina lui Dumnezeu mereu
Mt 18:10 Feriti-va sa nu defaimati nici macar pe unul din acesti micuti; caci va spun ca īngerii lor īn ceruri vad pururea fata Tatalui Meu care este īn ceruri.
Apocalipsa5:11-14 M'am uitat, si īmprejurul scaunului de domnie, īn jurul fapturilor vii si īn jurul batrīnilor am auzit glasul multor īngeri. Numarul lor era de zece mii de ori zece mii si mii de mii.
12 Ei ziceau cu glas tare: ,,Vrednic este Mielul, care a fost jungheat, sa primeasca puterea, bogatia, īntelepciunea, taria, cinstea, slava si lauda!``
13 Si pe toate fapturile, cari sīnt īn cer, pe pamīnt, supt pamīnt, pe mare, si tot ce se afla īn aceste locuri, le-am auzit zicīnd: ,,A Celui ce sade pe scaunul de domnie, si a Mielului sa fie lauda, cinstea, slava si stapīnirea īn vecii vecilor!``
14 Si cele patru fapturi vii ziceau: ,,Amin!`` Si cei douazeci si patru de batrīni s'au aruncat la pamīnt, si s'au īnchinat Celui ce este viu īn vecii vecilor!

Se bucura de lucrarile lui Dumnezeu
Iov : 38 :6 Pe ce sīnt sprijinite temeliile lui? Sau cine i-a pus piatra din capul unghiului,
7 atunci cīnd stelele diminetii izbucneau īn cīntari de bucurie, si cīnd toti fiii lui Dumnezeu scoteau strigate de veselie?

Fac voia lui Dumnezeu mereu

Ps 103:20 Binecuvīntati pe Domnul, īngerii Lui, cari sīnteti tari īn putere, cari īmpliniti poruncile Lui, si cari ascultati de glasul cuvīntului Lui.

II ajuta si ii apara pe credinciosi

1 Imparati 19:5 S'a culcat si a adormit subt un ienuper. Si iata, l-a atins un īnger si i-a zis: ,,Scoala-te si manīnca.``

In concluzie, bazati pe ceea ce ne spune Biblia ingerii au un rol important in aceasta lume. Acestea au fost cateva din lucrurile pe care le stim despre ingeri. Daca aveti intrebari sau nelemuriri asteptam in scris sau telefonic intrebarile voastre.


Articole - Asculta si vei afla -  despre ingeri
Comanda programe TWR Romania
romānia
un radio care schimba viata
Din 1961
peste 50 de ani de emisie in limba romana prin Trans World Radio
[Home][Echipa TWR][Istoric][Programe][Resurse][Asculta predici][Contact][Feedback][Emisie IB]
Click pentru a asculta programele TWR Romania
TWR Romania continua proiectul "Aventuri in lumea Bibliei"
Detalii
Ajuta ?i tu
Radio Vocea Evangheliei emisiunea Itinerar Biblic poate fi ascultata incepand cu data de 06.02. 2012.    Vezi lista statiilor crestine care emit IB si orele de emisie


RADIO GALAXY FM,de la data de 1 Mai 2012 Vezi lista statiilor Galaxy FM si orele de emisie
Versetul zilei:
Asculta programele TWR Romania
Formular de comanda
Details
Viata lui Isus, o noua "Aventura"
Multumim Domnului pentru raspandirea Cuvantului Sau!
TWR Romania organizeaza in luna Februarie 2013 o campanie de strangere de fonduri pentru al treilea modul al serialului "Aventuri in lumea Bibliei.
Afla mai multe