Jocurile pe calculator sunt extrem de atractive. Ele creeaza o stare de dependenta accentuata. Este foarte greu sa te rupi din fata calculatorului pentru ca jocul poate continua la infinit: pierzi, apoi castigi, castigi si apoi pierzi si tot ce poti gandi in acele momente este ca vrei si poti sa obtii un rezultat si mai bun.
Unele jocuri pe calculator sunt create in asa fel incat sa-i stimuleze pe jucatori sa joace cat mai mult timp. Nu exista o rasplata pentru asta, este ca si cum ai urca pe un munte fara sa ajungi niciodata in varf.
La baza placerii adolescentului de a se juca poate fi nevoia de a fi apreciat si de a se simti puternic.
Exista deja mii de jocuri pentru care milioane de copii, adolescenti si tineri petrec ore intregi zilnic la calculator. Si cum aceste ore trebuie scazute din timpul alocat in mod normal activitatilor obligatorii sau recreative, este absolut normal sa apara probleme.
Jucatorii manifesta un comportament compulsiv si isi organizeaza, practic, viata in jurul acestei activitati.
Iata ce spun unii parinti despre copii lor tragand astfel un semnal de alarma! Trebuie sa constientizam ca adolescentii nostrii nu stau in camerele lor si nu joaca jocuri despre animale si flori, timbre sau alte lucruri inofensive. Ei se joaca peste 18 ore la un joc in care trebuie sa ucida oameni".
Ati privit un dependent de jocuri , fie la voi acasa fie intr-o sala de internet? Ei bine
Au ochii rosii, pielea cadaverica si sunt sensibili la lumina. Vorbesc incet, parca numai pentru ei si cu prescurtari folosite on-line.
Este vorba de o tulburare de comportament care limiteaza suparator de mult activitatea, munca, invatatura si poate duce la deteriorarea relatiilor sociale si de familie.
In continuare vreau sa dau citire unui articol dintr-un cotidian:
Simptomele dependentilor de jocuri pe calculator sunt, potrivit specialistilor, izolarea adolescentilor în propria camera, ignorarea prietenilor, a familiei, unii uitând chiar si de mâncare sau sa se mai spele. Unii medici americani spun ca aceste simptome se întâlnesc si în cazul altor dependente, cum ar fi cea de heroina. Un consiliu reprezentativ al medicilor din Statele Unite ale Americii a cerut ca dependenta de jocurile pe calculator sa fie clasificata în mod oficial ca tulburare psihica si în acest fel sa fie siguri ca suferinzii vor avea parte de tratament. Directorul medical al Asociatiei Americane de Psihiatrie, spune ca va include aceasta afectiune în urmatoarea editie a manualului de diagnostice.
Reprezentantii asociatiei sustin ca aproximativ 90 la suta dintre adolescenti joaca jocuri video, iar 15 la suta dintre acestia, adica mai mult de 5 milioane, ar putea fi dependenti. Unii parinti au încercat sa mearga cu copiii lor la medic pentru a scapa de aceasta dependenta. O parte dintre ei au fost priviti sceptic de medicii la care s-au dus si care nu stiau cum ar fi putut aborda aceasta problema. O alta familie a reusit sa gaseasca un terapeut care a pus clar diagnosticul de dependenta, dar au trebuit sa plateasca integral tratamentul, acesta nefiind acoperit de firma de asigurari de sanatate. Familia povesteste ca terapia copilului i-a costat câte 5.000 de dolari lunar. În SUA a aparut si un grup de suport, ca un fel de alcoolici anonimi, dar online, pe Internet. Site-ul a fost creat de o persoana al carei frate, în vârsta de 21 de ani, s-a sinucis în timp ce juca un joc online pe calculator. Una dintre postarile de pe site i-a îngrozit pe specialisti. Un copil de 13 ani scria ca el crede ca are nevoie de ajutor, deoarece a ajuns sa se „joace” câte 12 ore pe zi. Altii care si-au povestit „experientele” sunt barbati adulti. Acestia recunosc ca dependenta de jocuri i-a costat prea mult, pierzându-si locurile de munca, vietile de familie si propria stima. Specialistii americani sustin ca aceste comportamente dependente sunt mai des întâlnite în cazul copiilor care încep sa joace jocuri video la vârste foarte fragede. Abuzul de jocuri pe calculator si mai ales cele online, cu mai multi jucatori, sunt cele care creeaza cel mai adesea dependenta, sustin specialistii. O parte dintre producatorii de jocuri spun, însa, ca psihiatrii exagereaza, aceste probleme care pot aparea nefiind tulburari psihice.
Un psihiatru de la un spital de copii din Chicago, spune ca examineaza saptamânal, cel putin doi copii care joaca astfel de jocuri în exces. Alti medici sunt de parere ca aceasta dependenta nu ar trebui diagnosticata separat, ci tratata. Acestia considera ca jucatul în exces poate fi un simptom pentru alte afectiuni, cum ar fi depresia sau anxietatea.
Iata in continuare cateva replici sau enunturi folosite in cadrul acestor jocuri care promoveaza ocultismul si New Age-ul:
-Creaza-ti din pamant propriul personaj si aventureaza-te intr-o lume a magiei. Poti sa devii un misterios magician, un luptator feroce sau un hot viclean. Nu este acest enunt in contradictie cu ceea ce ne invata Sfanta Scriptura? Sigur ca da!
- Un alt joc iata ce spune: imagineaza-ti ca te-ai trezit in groapa fara nici o arma ca sa te aperi si ai in fata o hoarda de creaturi subpamantene... Dar nu vei cobori in lumea intunericului de unul singur. Puterea mitica a Fiarei transformate este cu tine.
Jocurile de acest fel nu sunt doar o simpla distractie si atat. Ele ii ademenesc pe copii, adolescentii si tinerii care se simt atrasi de puterile supranaturale ale magiei si ale vrajitoriei. Astfel se deschid porti care nu ar trebui vreodata deschise spre ocultism, satanism, si alte miscari cum ar fi New Age deoarece in Biblie ni se interzice categoric acest lucru. Nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa spun ca toate jocurile sunt satanice ci ceea ce vreau sa va spun este sa aveti mare grija ceea ce cumparati, sa evaluati ceea ce vreti sa cumparati si sa le excludeti din start pe cele care v-ar putea ademeni spre lumea intunericului.
Dragi adolescenti si tineri, dragi parinti si bunici, cred ca este momentul sa ne plecam genunchii si sa ne rugam Domnului si Dumnezeului nostru pentru generatia de adolescenti si tineri de acum dar si pentru cele viitoare ca inimile lor sa fie pline de Duhul Sfant si nu de tot felul de lucruri care ii pot indepatra de Dumnezeu. Haideti impreuna sa ne rugam pentru adolescentii si tinerii nostrii ca Domnul sa ii pazeasca si sa ii ocroteasca de tot felul de lucruri oculte si satanice. Este timpul sa ii incredintam in bratul tare al Domnului.
In cadrul rubricii de astazi “Dumnezeu spune NU!” vom discuta despre o serie de unelte de care diavolul se foloseste in zilele noastre pentru a ne distrage atentia si de a ne-o indeparta de Dumnezeu. Trebuie sa fiti foarte atenti pentru ca odata ce diavolul v-a prins in mrejele sale posibilitatea si probabilitatea de a degenera intr-o razvratire fara margini impotriva parintilor, a societatii si a Lui Dumnezeu este mare.
In editia de astazi vom discuta despre jocurile video sau cele pe calculator. Mania calculatorului si a jocurilor video i-a cuprins pe cei de la varsta prescolara, pe cei din gimnaziu, din liceu dar si pe cei trecuti de prima tinerete…
Producatorii de jocuri castiga milioane de dolari din diferite jocuri video sau pe calculator, jocuri care ii ademenesc pe toti cei ce se lasa prinsi in aceasta capcana pe nesimtite spre imparatia intunericului. Aveti mare grija ce jocuri aveti si ce jucati pentru ca exista o stransa legatura intre ocultism si ele. Paziti-va caci o aparenta activitate recreativa la inceput poate fii de fapt primul pas spre taramul dusmanului.
românia
un radio care schimba viata
TWR Romania continua proiectul "Aventuri in lumea Bibliei"
Radio Vocea Evangheliei emisiunea Itinerar Biblic poate fi ascultata incepand cu data de 06.02. 2012. Vezi lista statiilor crestine care emit IB si orele de emisie
RADIO GALAXY FM,de la data de 1 Mai 2012 Vezi lista statiilor Galaxy FM si orele de emisie
Versetul zilei:
Viata lui Isus, o noua "Aventura"
TWR Romania organizeaza in luna Februarie 2013 o campanie de strangere de fonduri pentru al treilea modul al serialului "Aventuri in lumea Bibliei.
Afla mai multe