devine dificila. Altfel spus,caile respiratorii se inflameaza producand mai multa secretie ca de obicei. Inflamatia impreuna cu mucusul produs obstructioneaza respiratia. Bronsita seamana in multe privinte cu o raceala iar daca nu este ingrijita poate duce la pneumonie. De obicei bronsita apare gratie unui virus si in consecinta antibioticele nu vor ajuta, cu alte cuvinte nu prea sunt de folos. In unele cazuri bronsita este provocata de bacterii; in aceste cazuri antibioticele sunt eficiente.

Exista doua feluri de bronsite:

-bronsita acuta
-bronsita cronica 
In cea mai mare parte a rubricii vom discuta despre bronsita acuta. Ea se vindeca de la sine intr-o saptamana, maxim doua dar atentie!cei care au avut bronsita pot ramane cu o respiratie care haraie sau care parca suiera saptamani, poate chiar luni de zile.
Iata in continuare cateva masuri pe care pacientii trebuie sa le aiba in vedere:
- o alimentatie echilibrata
-evitarea expunerii la rece;
- vaccinati-va antigripal in sezonul rece; in special, cei care trebuie sa decurga la aceasta masura sunt  varstnicii dar si  copii.
- evitati persoanele care fumeaza. Daca la scoala sau unde mergeti exista persoane care fumeaza evitati-i pentru ca fumatul practicat de alte persoane poate fi cauza bronsitei tale.
-beti multe lichide, pentru ca veti fluidiza mucusul si va veti usura mult tusea. Dar aveti grija, lichidele trebuie sa fie calde sau la temperatura camerei si nu reci. Lichidele calde cum ar fi ceaiurile sau apa simpla sunt cele mai bune. Aveti grija sa nu consumati bauturi diuretice pentru ca ele stimuleaza urinarea si astfel se pierde o cantitate importanta de lichide acumulate.
-o alta masura pe care o puteti lua este aceea de a respira intr-o atmosfera calda si umeda deoarece aerul cald si umed faciliteaza eliminarea prin tuse a mucusului, a flegmei. Puteti folosi incaperea de baie lasand apa calda sa curga si astfel respirati vaporii adunati in incapere. Puteti de asemenea sa inhalati vaporii de apa din chiuveta de la baie sau bucatarie sau dintr-un vas in care ati pus apa fierbinte. Va acoperiti capul cu un prosop care sa treaca de marginile chiuvetei sau a vasului folosit si inhalati vaporii de la 5 minute la cateva ore (cat suportati).
-stiti ce se spune: ca este mai bine sa previi decat sa vindeci asa ca va sfatuiesc si eu sa aveti grija si mai bine sa preveniti decat sa tratati. Persoanele care contacteaza o astfel de boala sunt sugarii, copii mici,cei care sufera de boli de inima sau de plamani si nu in ultimul rand, batranii. La ei bronsita se poate agrava foarte usor si se poate ajunge la pneumonie asa ca va recomand sa evitati activitatile care cer efort mare in aer liber, sa evitati activitati cand aerul este poluat.
-ultima recomandare a medicilor cu privire la aceasta boala ar fi ca aceia care au o bronsita cronica sa se vaccineze antigripal in fiecare toamna, tocmai pentru a evita complicatii de orice fel. Vaccinarea este recomandata mai ales persoanelor de peste 65 ani, astmaticilor, cardiacilor, dar si a celor care sufera de alte boli cronice.
Aceasta boala, bronsita, necesita atentia unui doctor si va recomand sa-i faceti o vizita daca:
-  a trecut o saptamana, si tusea in loc sa se calmeze s-a inrautatit
- daca aveti febra
- daca simtiti in piept o durere atunci cand respirati profund.
- aveti respiratia scurta adica daca gafaiti si tusiti foarte mult
- suferiti de o boala de inima sau de plamani

Iata in continuare cateva remedii naturiste pentru bronsita:

-decoctul din fructe de Porumbar sau infuzia din flori de Porumbar.
-decoctul din seminte de gutui, 2-3 pahare pe zi.
-sucul de afine cu miere, în parti egale; se recomanda 3 lingurite pe zi.
-smochine uscate sau curmal, înmuiate în apa 8 ore; lichidul se încalzeste si se bea iar fructele se mananca;
-fructe proaspete sau sucul lor: pere, mere, coacaze rosii si negre.

Decoct - vine din latinescul decoctus si este o solutie apoasa obtinuta prin fierberea în apa a unor parti din plante plante(frunze, flori, fructe, muguri), fragmentate în scop medicinal si alimentar. Se folosesc, de regula, 1-2 lingurite de plante  la 200-250 ml apa. Fierberea dureaza 5-10 min., uneori mai mult.



Share
In cadrul acestei editii a rubricii “Leacuri pentru fiecare!” vom discuta despre bronsita. Ce este, cum debuteaza, cum se manifesta dar mai mult de atat cum se poate trata.
Bronsita este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale cailor respiratorii. Este de fapt o infectie, o inflamatie a cailor respiratorii, cai ce fac legatura intre trahee si plamani.
Inflamatia la acest nivel produce edem (cresterea volumului) si se produce mucus. Edemul si mucusul favorizeaza aparitia tusei si astfel respiratia
Share
Articole - Leacuri pentru fiecare Despre bronsita
Comanda programe TWR Romania
românia
un radio care schimba viata
Din 1961
peste 50 de ani de emisie in limba romana prin Trans World Radio
[Home][Echipa TWR][Istoric][Programe][Resurse][Asculta predici][Contact][Feedback][Emisie IB]
Click pentru a asculta programele TWR Romania
TWR Romania continua proiectul "Aventuri in lumea Bibliei"
Detalii
Ajuta ?i tu
Radio Vocea Evangheliei emisiunea Itinerar Biblic poate fi ascultata incepand cu data de 06.02. 2012.    Vezi lista statiilor crestine care emit IB si orele de emisie


RADIO GALAXY FM,de la data de 1 Mai 2012 Vezi lista statiilor Galaxy FM si orele de emisie
Versetul zilei:
Asculta programele TWR Romania
Formular de comanda
Details
Viata lui Isus, o noua "Aventura"
Multumim Domnului pentru raspandirea Cuvantului Sau!
TWR Romania organizeaza in luna Februarie 2013 o campanie de strangere de fonduri pentru al treilea modul al serialului "Aventuri in lumea Bibliei.
Afla mai multe