Calendar de rugăciune Femeile Speranței 1 Februarie 2019

În societate contemporană secularizată conceptul de căsătorie este continuu reevaluat și redefinit. În multe țări oamenii aleg să nu se mai căsătorească. Concubinajul este tot mai răspândit, există încă familii poligame, iar abandonul și divorțul sunt soluții facile pentru mulți. Noi modele de familii sunt tot mai prezente în societate: familiile amestecate, cu copii din mai multe căsătorii, familiile monoparentale și familiile homosexuale.

Cu toate acestea, viziunea lui Dumnezeu despre căsătorie nu s-a schimbat de la creație. „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup.” (Geneza 2:24). Imoralitatea sexuală, pornografia, lăcomia, abuzul de alcool, egoismul, abandonul, abuzul fizic și verbal și alte comportamente distructive creează multe bariere în calea unor căsnicii trainice și sănătoase.

Căsnicia, ca orice altă relație dintre doi oameni, implică determinare și angajament. E nevoie de un efort susținut pentru a dezvolta o relație maritală, astfel încât doi oameni să se maturizeze și să devină tot mai apropiați în bucuriile și dificultățile vieții. Ne vom ruga în această lună pentru a avea familii puternice și sănătoase și pentru dificultățile pe care diferite categorii de oameni din lumea întreagă le întâmpină în viața de familie. Astăzi în mod special ne rugăm pentru cele 73 de echipe care produc emisiunile „Femeile speranței”, prezentând principiile lui Dumnezeu cu privire la căsătorie și relațiile de familie. Pentru gazde, pentru invitați, pentru consilieri creștini să dezbată subiecte relevante, de actualitate având ca sursă de inspirație Sfânta Scriptură.