Bine ați venit la ”Femeile speranței!”

Se spune că speranța moare ultima, că și în cele mai negre circumstanțe, omul își găsește puterea de a crede că furtuna se va sfârși și soarele va străluci din nou. Dumnezeu ne-a dat acest dar al speranței și tot El este sursa ei. Indiferent dacă trecem printr-o criză majoră sau suntem pur și simplu copleșite de grijile de zi cu zi, fiecare femeie are nevoie de speranță. Primim în fiecare zi vești neliniștitoare și deseori ne trec prin minte gânduri negre: oare ce simt sunt simptomele unei boli necruțătoare? Voi avea un  accident de mașină? Voi fi victima unui atac terorist? Patronul a anunțat restructurări, oare eu voi fi printre cei ce vor rămâne fără serviciu? Soțul prietenei mele a părăsit-o pentru altă femeie: oare soțul meu se va întoarce acasă astă-seară? Voi putea să-mi protejez copilul de toate pericolele care îl așteaptă în lumea reală sau virtuală? Cum voi face față bătrâneții? Dacă o sigura dată măcar ți-au trecut prin minte astfel de gânduri, ai nevoie de speranță ca să mergi mai departe. Dacă ai făcut față unor astfel de gânduri și reușești să-ți trăiești viața cu optimism și credință, atunci ești o femeie a speranței. Indiferent dacă îți trăiești viața cu speranță și poți să-i încurajezi și pe alții sau dacă tu însăți ai nevoie de speranță, ești bine venită în comunitatea Femeile speranței.

Dacă nu ești o persoană religioasă și nu ai gândit până acum religia sau credința în termenii unei relații cu Dumnezeu, este timpul să reflectezi și asupra acestei posibilități. Dumnezeu a făcut primul pas spre noi. De Crăciun sărbătorim coborârea Lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, în lumea noastră. De Paște celebrăm moartea și învierea Lui. Da, Dumnezeu L-a dat pe Fiul Lui să moară pentru păcatele noastre. Dreapta pedeapsă a lui Dumnezeu nu a căzut asupra noastră, ci asupra Lui. Dar a treia zi Hristos a înviat și El este acum viu în ceruri, gata să ne asculte rugăciunile, gata să vină în viața noastră și să ne dea pace, bucurie și speranță. Și atunci când credem în El, Dumnezeu ne face în Biblie o promisiune minunată: „Eu (Dumnezeu) știu gândurile pe care le am cu privire la voi, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o SPERANȚĂ”.

Dacă ești o persoană credincioasă și ai o relație cu Dumnezeu, probabil că ai adunat de-a lungul timpului experiențe care te-au încurajat și ți-au dat puterea să mergi mai departe sau poate doar ai vrea să afli cum Dumnezeu a fost prezent în viețile altor femei. Este timpul să-ți împărtășești experiențele sau să citești întâmplări despre Dumnezeul Cel Viu: „Voi vesti îndurările Domnului și isprăvile Domnului, potrivit cu tot ceea ce a făcut Domnul pentru noi; voi vesti marea Lui bunătate” (Isaia 63:7).

Te invităm să faci cunoștință în continuare cu proiectul Femeile speranței.