Calendar de rugăciune Femeile Speranței 01 Octombrie 2019

Dumnezeu este stânca mea, la care găsesc un adăpost, scutul meu şi puterea care mă mântuieşte, turnul meu cel înalt şi scăparea mea. Mântuitorule! Tu mă scapi de silnicie.

(2 Samuel 22:3)

Locul pe care-l numim „acasă” ar trebui să fie un loc al siguranței. Din păcate, în fiecare cultură, violența domestică a lăsat nenumărate fete și femei înspăimântate, strigând după protecție. Una din trei femei a experimentat la nivel mondial abuzul fizic și/sau sexual, de cele mai multe ori săvârșit de partenerul de viață sau de o persoană apropiată.

Inițiativele medicale și planul global de acțiune al Organizației Internaționale a Sănătății contribuie la conștientizarea acestei probleme la nivel global. Dar o abordare holistică a acestei probleme trebuie să Îl includă și pe Dumnezeu. De aceea, în luna octombrie, ne vom ruga pentru victimele violenței domestice din lumea întreagă.

Împlinind misiunea de a aduce speranță prin Isus femeilor din lumea întreagă și din toate generațiile, emisiunile Femeile speranței dedică episoade acestui subiect al violenței domestice și al abuzurilor. Astfel ascultătoarele pot afla că Dumnezeu aude plânsul nostru și poate aduce speranță chiar și în cele mai dificile situații, că Dumnezeu urăște abuzul verbal, fizic și sexual, că El ne poate curăța de efectele abuzului și că putem avea o viață fericită și după traumă.

Tatăl nostru aduce vindecare sufletelor noastre, ne asigură că avem valoare, ca fiice preaiubite ale Lui. Dumnezeu dorește să trăim într-un adăpost sigur dar, mai mult, vrea să facem din El locul nostru de adăpost.

  1. Astăzi, 1 octombrie, ne rugăm ca bărbații să-și iubească și să-și prețuiască soțiile, înțeleagând că Dumnezeu le-a încredințat misiunea de a le proteja și de a avea grijă de familiile lor, așa cum spune și versetul din Efeseni 5:25: „Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea.” Să ne rugăm în momentele care urmează.