Calendar de rugăciune Femeile Speranței 01 Noiembrie 2019

Mari sunt lucrările Domnului, cercetate de toţi cei ce le iubesc. Strălucire şi măreţie este lucrarea Lui, şi dreptatea Lui ţine în veci. El a lăsat o aducere aminte a minunilor Lui, Domnul este îndurător şi milostiv.

Psalmul 111:2-4

Este bine din când în când să ne gândim la viața noastră și să ne facem timp să ne reamintim și apoi să-L lăudăm și să-I mulțumim Tatălui nostru pentru tot ce a făcut pentru noi. În versetele de mai sus psalmistul spune despre Dumnezeu că „a lăsat o aducere aminte a minunilor Lui” Și care este răspunsul psalmistului la reamintire? El izbucnește în laudă și cântări pline de recunoștință: „Domnul este îndurător şi milostiv.”

 

Tu pentru ce vrei să-L lauzi? Ce amintire îți aduce bucurie și recunoștință în inimă arătându-ți cum S-a implicat Dumnezeu în viața ta? Ți-a dat vindecare, mângâiere, dragoste sau eliberare?

Dar lauda noastră nu ar trebui să se limiteze doar la binecuvântările pe care le presară Dumnezeu pe drumul nostru. Viața este grea și mizerabilă uneori. În ce situație dificilă te afli, chiar și după ce te-ai rugat, și realizezi că Dumnezeu a rămas cu tine acolo și este sursa ta de speranță și de pace în mijlocul încercărilor?

În această lună aducem laude și mulțumiri lui Dumnezeu pentru ceea ce face prin comunitatea Femeile speranței. Așa că ne alăturăm și noi psalmistului  care în Psalmul 100 spune:

Strigaţi de bucurie către Domnul, toţi locuitorii pământului! Slujiţi Domnului cu bucurie, veniţi cu veselie înaintea Lui. Să ştiţi că Domnul este Dumnezeu! El ne-a făcut, ai Lui suntem: noi suntem poporul Lui şi turma păşunii Lui. Intraţi cu laude pe porţile Lui, intraţi cu cântări în curţile Lui! Lăudaţi-L şi binecuvântaţi-I Numele. Căci Domnul este bun; bunătatea Lui ţine în veci, şi credincioşia Lui, din neam în neam.

 Astăzi în prima zi a lunii mulțumim lui Dumnezeu pentru:

  1. O studentă din Asia centrală care a contactat echipa Femeile speranței din Norvegia. Ea le-a încurajat să rămână credincioase și să dăruiască în continuare pentru a susține lucrarea din Asia, pentru că aceste programe au fost o ancoră de salvare pentru ea, pe vremea când era singura creștină din satul ei.