Calendar de rugăciune Femeile Speranței 01 Iunie 2019

RUGĂCIUNE PENTRU FEMEILE REFUGIATE

Dumnezeu răspunde rugăciunilor noastre uneori în moduri neașteptate. Ani de zile cei care au mijlocit în rugăciune folosind calendarul Femeile speranței s-au rugat pentru femeile izolate din lumea arabă, Asia centrală și din Nordul Africii ca ele să aibă ocazia să audă despre dragostea lui Dumnezeu pentru ele. Acum mii de femei au ieșit din izolarea în care au trăit în țările lor de origine și caută siguranță și speranță în Europa. Asta le oferă multora ocazia de a auzi, în sfârșit, despre Dumnezeu care le iubește și le cheamă să primească darul mântuirii prin Hristos, Fiul Său.

În vreme ce criza refugiaților din Europa s-a mai aplanat, în lumea întreagă sunt milioane de refugiați sau de oameni strămutați în interiorul țării lor, care au fost nevoiți să își schimbe domiciliul din cauza războiului, persecuției, foametei sau dezastrelor naturale. În timp ce călătoresc pentru a scăpa de aceste condiții mizere – și uneori și după ce ajung în taberele pentru refugiați – aceste persoane sunt încă vulnerabile la boli, viol, sclavie, foamete și chiar moarte. Le este frică, sunt traumatizați și au nevoie de prieteni creștini care să le ofere speranță.

Milioanele de refugiați suferă nu doar din punct de vedere fizic, ci și psihic, pentru că traumele prin care au trecut îi urmăresc mulți ani după aceea. Multe femei au lăsat în urmă părinți în vârstă, i-au văzut pe cei dragi ai lor murind în chinuri sub ochii lor, au fost violate sau bătute crunt, iar în prezent trebuie să învețe o limbă străină, legi și obiceiuri noi.  Cei mai mulți dintre ei nu sunt bine primiți în țările lor adoptive. Prezența lor va determina schimbări culturale semnificative în comunitățile în care locuiesc, schimbări care vor avea ca rezultat faptul că mulți cetățeni se vor teme de ei și îi vor urî.

Să ne rugăm în această lună pentru refugiați, lăsând ca dragostea să învingă frica, fiind motivați de Cuvântul lui Dumnezeu care ne spune în Levitic 19:33: „Dacă un străin vine să locuiască împreună cu voi în ţara voastră, să nu-l asupriţi.” 

  1. Astăzi ne vom ruga în mod special pentru mamele refugiate care încearcă să îngrijească de familiile lor având resurse limitate de hrană, apă potabilă, electricitate sau salubritate.

01