Calendar de rugăciune Femeile Speranței 01 August 2019

Căsătoria este ideea lui Dumnezeu: un bărbat și o femeie uniți înaintea lui Dumnezeu și jurându-și dragoste și respect pentru totdeauna. Cât de mult contrastează această imagine cu căsniciile a 650 de milioane de fete din lumea noastră care sunt căsătorite înainte de a depăși vârsta copilăriei, adeseori împotriva voinței lor! Din păcate, această problemă este reală, de proporții globale și afectează fiecare țară, cultură, grup etnic și religie. Căsătoria la vârsta copilăriei se referă la unirea a două persoane, dintre care cel puțin una este sub vârsta de 18 ani sau sub vârsta legală din țara respecvă. Termenul se referă, de asemenea, și la căsătorii forțate, care au loc fără consimțământul deplin al unuia sau al ambilor parteneri. Căsătoriile la vârstă fragedă sunt praccate de mii de ani. Tradițiile, concepția că fetele sunt inferioare băieților, greutățile materiale cu care se confruntau familiile au jucat toate un rol în menținerea acestui obicei. Asel de căsătorii au un efect devastator asupra fetelor, asupra copiilor lor și a societății în general.

Aflate încă la vârsta copilăriei, fetele nu sunt pregăte nici fizic, nici emoțional pentru a deveni soții și mame. Având un organism insuficient dezvoltat, ele riscă să aibă complicații în mpul sarcinii și la naștere, cum ar fi de exemplu fistulele, rupturile vaginale sau anale, care pot cauza probleme de sănătate pe termen lung, rușine și izolare. Aceste mirese devin subiectul abuzurilor fizice, sexuale și emoționale. Statutul lor le face vulnerabile traficului de persoane și violențelor. Din fericire, societatea pare să aibă un tot mai mare respect pentru femei, ceea ce duce la schimbări majore în această privință. Inițiave ca Girls, Not Brides (Fete, nu mirese) adună într-un parteneriat mai mult de 1 000 de organizații din societatea civilă, din peste 95 de țări și își propun să pună capăt căsătoriilor între copii și să le ajute pe fete să își dezvolte potențialul. Căsătoria minorilor a atras atenția ONU. Agenda pentru dezvoltare durabilă cuprinde obiecve specifice ca eradicarea sărăciei și eliminarea până în 2030 a căsătoriilor dintre minori. În calitate de creșni, haideți să ne rugăm pentru căsnicii care Îl onorează pe Dumnezeu. Totuşi, fiecare dintre voi trebuie să-şi iubească soţia ca pe sine însuşi, iar soţia să-şi respecte soţul. Efeseni 5:33

Cele 650 de milioane de fete și femei care se căsătoresc la vârste fragede. Rugați-vă ca Domnul să le arate că le iubește și că vrea să fie Mântuitorul, Răscumpărătorul și Protectorul lor. „Cât de scumpă este bunătatea Ta, Dumnezeule! La umbra aripilor Tale găsesc fiii oamenilor adăpost.” (Psalmul 36:7).